Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
29 Αυγ 12 ← πίσω

Ολοκληρωσε το διπλό Ironman της Σλοβενίας ο Κώστας Ζεμαδάνης

Ζεμαδάνης Κων/νος: πρώτη ελληνική συμμετοχή στην ιστορία σε Αγώνα Yπερτριάθλου (Ultra Triathlon Race) συνεχόμενης μορφής (continuous form)

Στις 24-25 Αυγούστου 2012, στην πόλη Σόμποτα της Σλοβενίας, διεξήχθη  αγώνας τριάθλου υπεραπόστασης διπλού IRONMAN ( Double Ultra Triathlon Race ). Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη σειρά των διοργανώσεων του παγκοσμίου κυπέλλου, υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας υπερτριάθλου, International Ultra Triathlon Association ( IUTA ). Οι αποστάσεις είναι 7.6 χλμ κολύμβηση, 360 χλμ ποδηλασία και 84.4 χλμ τρέξιμο συνεχόμενα σε οριοθετημένες κλειστές διαδρομές, με τους αθλητές να έχουν χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα τις 34 ώρες.

Στον αγώνα συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία έλληνας αθλητής, ο Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης από την Ιτέα, ο οποίος και ολοκλήρωσε τον αγώνα επιτυχώς σε 27 ώρες και 22 λεπτά, καταλαμβάνοντας την 9η θέση μεταξύ 32 αθλητών από 11 χώρες.

Ο αγώνας φέρνει τους αθλητές στα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους, καθώς η συνολική απόσταση αγγίζει τα 452 χλμ. Η κολύμβηση πραγματοποίηθηκε σε λίμνη και οι αθλητές έπρεπε να κολυμπήσουν 20 στροφές των 380 μέτρων. Στην ποδηλασία η διαδρομή ήταν 3.4 χλμ με 105 στροφές σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο κλειστής κυκλοφορίας. Η ζέστη ήταν παράγοντας που δυσκόλεψε σημαντικά όλους του αθλητές στο τρέξιμο, το οποίο περιελάμβανε 56 στροφές των 1500 μέτρων ( διπλός μαραθώνιος ), σε κλειστό από την κυκλοφορία δρόμο.

Ο αθλητής απότην Ιτέα τίμησε τη χώρα του με την υπερπροσπάθειά του και ευχαριστεί τον χορηγό του Νίκο Βορριά και το Σούπερ μάρκετ Βορριάς στην Κίρρα Φωκίδας, για την πλήρη οικονομική κάλυψη του εγχειρήματος, καθώς επίσης και το κατάστημα BikeMe  στην Αργυρούπολη, για την βοήθεια στον αθλητικό εξοπλισμό. Η οργάνωση του αγώνα ήταν αρκετα καλή και τα οποιαδήποτε απρόοπτα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News