Αρχική Ενημέρωση Αγώνες Αποτελέσματα Άρθρα Προϊοντα & Υπηρεσίες Φωτογραφίες Βίντεο
High5 NSCoaching Kasimis Training X-treme Stores Top Cycles Triathlon
Ενημέρωση
08 Οκτ 15 ← πίσω

Όλα έτοιμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman στην Kona της Χαβάη!

Όλα έτοιμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman στην Kona της Χαβάη!

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί όπως και κάθε χρόνο στην Κόνα της Χαβάη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman. Με χιλιάδες κόσμου όπως και κάθε χρόνο από όλες τις άκρες της Γης, Age Groupers και Pro που έχουν πάρει την πρόκριση τους σε προηγούμενους αγώνες της σειράς Ironman 140.6, να συρρέει σε ένα μέρος για να δώσει το 100% των δυνάμεων του το θέαμα και η ατμόσφαιρα προβλέπονται συγκλονιστικά.

Pro Men

Όλα τα μεγάλαονόματα της απόστασης Ironman θα συμμετάσχουν με το νούμερο 1 να το φοράει ο περυσινός Παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Γερμανός Sebastian Kienle ο οποίος θέλει να επαναλάβει το θρίαμβό του. Ωστόσο, διαφορετική άποψη έχει ο συμπατριώτης του Jan Frodeno ο οποίος φέτος έχει δείξει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει κερδίσει πολλούς αγώνες καθώς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Half Ironman και πηγαίνει για την πρώτη θέση. Άλλα μεγάλα ονόματα που έχουν θέσει υποψηφιότητα για το βάθρο είναι ο Βρετανός Tim Don, ο Βέλγος Frederick Van Lierde, οι Αμερικάνοι Andy Potts και Ben Hoffman αλλά και άλλοι πολλοί αθλητές οι οποίοι ελπίζουν σε έναν καλό αγώνα και στην ανατροπή των προγνωστικών κάτι το οποίο έχουμε δει επανειλημμένα να γίνεται.

Pro Women

Το νούμερο 101, δηλαδή το πρώτο νούμερο των γυναικών, φοράει η Αυστραλή 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Mirinda Carfrae με 7 συνολικά βάθρα στην Kona και θέλοντας να προσθέσει στο βιογραφικό της άλλον έναν παγκόσμιο τίτλο. Τα σχέδιά της σκοπεύει να ανατρέψει η Ελβετή Daniela Ryf η οποία έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος και ελπίζει σε έναν ακόμα καλό αγώνα και την κατάκτηση του παγκοσμίου τίτλου. Επίσης απειλή θα αποτελέσει και η Βρετανή Jodie Swallow που ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα και να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2009.

Και η ελληνική συμμετοχή

Και φέτος η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στους Age Groupers. Φέτος από τον Steve Mandis. Ο Steve Mandis έχει γεννηθεί το 1970 στο Σικάγο από Έλληνες γονείς, μετανάστες από την Καλαμάτα, και όπως και οι περισσότεροι Έλληνες τις διασποράς είναι ελληνόψυχος. Στο Parade of Nations φαίνεται να φοράει την εμφάνιση της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Φέτος έχει συμμετάσχει σε 3 αγώνες Half Ironman με καλύτερη επίδοση τις 6:56:53. Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα της κλήρωσης του περασμένου Μαρτίου, βλέπουμε πως δεν έχει κερδίσει ούτε στο Kona Lottary αλλά ούτε έχει επιλέγει μέσω του Legacy Program. Η λογική λέει πως είτε εξασφάλισε τη συμμετοχή του μέσω του eBay Auction του Ironman Foundation (φέτος διατέθηκαν 4 slots) είτε είναι ένας από τους VIP invited participants του World Triathlon Corp. Όπως κι αν έχει το πράγμα ας του ευχηθούμε όλοι μας καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Athens Marathon EXPO

Triathlon Hellas

nutrinews

Το trinews.gr είναι ένα portal αφιερωμένο στο τρίαθλο, με ειδήσεις, αγώνες και άρθρα - Όροι Χρήσης - Επικοινωνία: info [at] trinews [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - FitnessPulse.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News